Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

25. 05. 2011 13:01

VSE CITY RUN – VEČERNÝ BEH

Aj aktuálny rok s jedenástkou na konci patrí sérii troch charitatívnych bežeckých podujatí nesúcich názov VSE CITY RUN. Už tradične si trať s dĺžkou cca 4 km, odbehli športoví nadšenci v Košiciach, premiéru zažili tento krát Michalovčania a 1. júna sa vrátime do Spišskej Novej Vsi. Súčasťou podujatia je ako každý rok i celodenný pódiový program s non - stop behom na páse.

POMÁHAME
Keďže pomoc je základnou myšlienkou podujatia, chýbať nebude ani tento krát. Vo všetkých troch mestách bude pomoc smerovať subjektom, ktorých činnosť je spojená so starostlivosťou o autistické deti. V Spišskej Novej Vsi bude pozornosť venovaná Základnej škole Hutnícka 16, ktorá je jediným zariadením v rámci Spišskej Novej Vsi, v ktorom sú umiestňované deti s autizmom. Škola zabezpečuje realizáciu špecializovanej starostlivosti o deti s autizmom podľa projektu „Výchova a vzdelávanie detí s autizmom v podmienkach ZŠ“. Pomoc pre ZŠ Hutnícku bude v rukách účastníkov. Bude to 33 EUR za každý kilometer, ktorý športovci zdolajú na bežeckom páse a k tomu prostriedky, ktoré organizátori získajú z predaja štartovných čísel. Nezanedbateľná bude tiež pomoc dobrovoľníkov z radov zamestnancov VSE, ktorí sa zapoja do prác  v areáli tejto základnej školy.


KOŠICKÝ VSE CITY RUN alebo „S VETROM O PRETEKY“!
V stredu 4. mája 2011 sa priestory Hlavnej ulice pri košickej Immaculate zapĺňali množstvom športových nadšencov a vyznávačov rôznorodého pohybu, hudby a dobrej zábavy. Napriek nie úplne ideálnemu počasiu nikoho neodfúklo a do podujatia sa na radosť všetkých zapojilo rekordných 1045 ľudí, vďaka čomu sa Košičanom podarilo pokoriť minuloročnú hranicu o viac než 130 účastníkov. Medzi tisíckou tých, ktorí prišli pomôcť deťom z Autistického centra RUBIKON nechýbali ani Primátor a Viceprimátori mesta Košice, športové osobnosti i množstvo členov košických športových klubov. Radosť organizátorom urobilo i zopár švédskych a nórskych hokejových fanúšikov, ktorí si beh na nonstop bežeckom páse vyskúšali tiež a prispeli tak svojou troškou k výslednej vzdialenosti, ktorú sa podarilo spoločnými silami zdolať - 84,2km. Suma, ktorá z rúk generálneho riaditeľa spoločnosti Východoslovenská energetika p. Norberta Schürmanna putovala na symbolickom šeku košickému obdarovanému subjektu, predstavovala nakoniec úctyhodnú čiastku 3.685 Eur.


MICHALOVCE MAJÚ SVOJU PREMIÉRU ÚSPEŠNE ZA SEBOU!
Počas 18. mája patrila michalovská pešia zóna všetkým športovým fanúšikom a ľuďom s chuťou pomôcť. Už od skorého rána bolo zrejmé, že počasie Michalovčanom praje, čo sa napokon odzrkadlilo i na počte účastníkov, ktorých celkový počet sa v závere dňa ustálil na čísle 716. Medzi tými, ktorí prišli pomôcť deťom s autizmom zo Spojenej školy internátnej na Školskej ulici v Michalovciach nechýbali ani zástupca primátora  p. Benjamín Bančej, ale i športové osobnosti a mnohí ďalší. Na nonstop bežeckom páse sa okrem množstva žiakov základných a stredných škôl predstavili i členovia športových klubov, pôsobiacich na území mesta. Všetci zainteresovaní tak prispeli svojimi desiatkami metrov k výslednej vzdialenosti 84,3km, čím sa im o rovných 100metrov podarilo pokoriť vzdialenosť ubehnutú na bežeckom páse 4. mája v Košiciach. Výsledná suma, ktorou bol obdarovaný subjekt v Michalovciach podporený predstavovala nakoniec čiastku 3.274 Eur.


PODPORA OD OSOBNOSTÍ I ŠPORTOVÝCH KLUBOV
Podujatie VSE City Run sa teší čoraz väčšej obľube. Veríme, že okrem širokej verejnosti sa do podujatia tak ako v minulom roku aktívne zapoja i významné osobnosti športového, kultúrneho, či spoločenského diania, aby vyjadrili svoj postoj  a vôľu pomôcť dobrej veci.
V Spišskej Novej Vsi by druhým rokom nemali chýbať členovia a zástupcovia športových odvetví akými sú napr. basketbal, volejbal, či ženský hokej. Pri príležitosti obhájenia majstrovského titulu hokejistkami HC OSY je pripravená na tento deň príležitostná poštová pečiatka. Jej odtlačok a k nemu autogram našich zlatých hokejistiek budú môcť záujemcovia získať od 16.00 hod. v stánku pred hlavným pódiom pri Redute.
Účasť prisľúbili aj MAJSTERKY SVETA Dana Klubertová a Lenka Tranová, ktoré v dňoch 14. - 19. 5. 2011 v Sarajeve na IX. Majstrovstvách sveta v kategórii U-18 v súťaži družstiev dorasteniek pod vedením trénerky Gabriely Kuchárovej získali najcennejší kov pre Slovensko. O ďalší úspech ziskom 2 strieborných kovov sa postarali Dana Klubertová v tandemixe s Borisom Šintalom (Piešťany) a Lenka Tranová v šprinte.
Organizátorov teší i skutočnosť, že svoju účasť prisľúbil i primátor mesta Spišská Nová Ves p. Ján Volný a ďalšie významné osobnosti diania v meste.


TOMBOLA A KONCERTY
Pre všetkých účastníkov podujatia VSE City Run – Večerný beh sme na záver podujatia pripravili tombolu plnú zaujímavých a lákavých cien. Počas dňa pomôžu gradovať správnu atmosféru aj kapely, ktoré vystúpia v celej sérii hudobných vystúpení. Veríme, že nakoniec aj muzikanti zostúpia z pódia, aby sa zapojili do bežeckého poľa. V tomto roku sa dobrou hudbou predstavia hudobné formácie Komajota a Harem Heroes.


PROGRAM VSE CITY RUN VEČERNÝ BEH
10:00
I Štart nonstop benefičného behu na páse
10:05 I Reprodukovaná hudba, moderátorské vstupy, rozhovory, informácie pre verejnosť
11:00 I Štart – nesúťažný beh pre verejnosť
12:00
I Začiatok prezentácie prihlásených účastníkov
13:50
I Slávnostné otvorenie
14:15 I Vystúpenie hudobnej skupiny Harem Heroes
14:00
I Štart – súťažné mládežnícke kategórie
15:40
I Štart súťažné kategórie kolieskové korčule
16:00 I Vystúpenie hudobnej skupiny Komajota
16:40
I Prezentácia osobností, rozhovory, autogramiáda
17:00 I Štart – súťažné hlavné kategórie
17:05
I Vyhlasovanie víťazov mládežníckych kategórií a kategórií kolieskové korčule
17:30
I Dobeh prvých účastníkov hlavnej kategórie do cieľa
17:45 I Tombola pre všetkých účastníkov
18:00 I Ukončenie maratónu na bežeckom páse a vyhlásenie výsledkov

18:05 I Odovzdanie charitatívneho daru
18:10 I Záverečný koncert podujatia
18:30 I Vyhlásenie víťazov hlavných kategórií a záver podujatí.