Dnes je 08.10.2024, meniny má Brigita
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

19. 11. 2010 14:14

Začala výstavba na Červenom jarku

Od: Ing. Lucia Kormošová


V týchto dňoch sa rozbehli práce súvisiace s prípravou územia pre individuálnu bytovú výstavbu v lokalite Červený jarok v Spišskej Novej Vsi. Inžinierske siete k budúcim rodinným domom sú už vo výstavbe.

V apríli 2010 Ministerstvo životného prostredia SR oznámilo Mestu Spišská Nová Ves schválenie projektu „Inžinierske siete - vodovod a kanalizácia v lokalite Červený jarok v Spišskej Novej Vsi“, kde mesto pripravuje územie pre individuálnu bytovú výstavbu – 133 rodinných domov. Z Kohézneho fondu EÚ a štátneho rozpočtu v rámci Operačného programu Životné prostredie mesto získalo na technickú vybavenosť nenávratný finančný príspevok vo výške 2 347 481,41 €, t. j. 95 % z celkových výdavkov na projekt. Zvyšných 5 % bude spolufinancovaných na základe zmluvy o združení finančných prostriedkov stavebníkov rodinných domov.

S prácami na inžinierskych sieťach, ktoré zabezpečia zásobovanie budúcich obyvateľov lokality Červený jarok pitnou vodou z verejných vodovodov, sa začalo slávnostným výkopom v polovici novembra. Práce potrvajú do decembra 2011. V súčasnosti sa územie taktiež plynofikuje. Na budúci rok je naplánovaná výstavba vedenia vysokého napätia a trafostanice, ako aj vedenia nízkeho napätia a verejného osvetlenia. Potom príde na rad výstavba komunikácií a chodníkov s plánovaným ukončením v decembri 2012.

Lokalita Červený jarok sa nachádza v juhozápadnej časti mesta, za tunajším športovým letiskom, v tichom prostredí na hranici Národného parku Slovenský raj s panoramatickým výhľadom na Spišskú Novú Ves a Vysoké Tatry.

Bližšie informácie k stavebným pozemkom a možnostiam realizácie novostavby rodinného domu získajú záujemcovia na www.cervenyjarok.sk.


SNV, 19. 11. 2010