Dnes je 09.10.2024, meniny má Dionýz
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

21. 01. 2011 09:11

Klub mládežníckych športov

Od: Miloš Ogurčák, štatutár KMŠ

Darujte Vaše 2 % z dane na podporu skateboardingu v Spišskej Novej Vsi.


Klub mládežníckych športov (KMŠ) je nezisková organizácia, ktorá vznikla v roku 2002. Jeho hlavnou náplňou je správa skateparku v Spišskej Novej Vsi a organizácia skateboardových súťaží.

Od roku 2002 vyrástol v Spišskej Novej Vsi jeden z najkvalitnejších skateparkov na Slovensku, čoho dôkazom je každoročná organizácia jedného z kôl Slovenského skatebordového pohára. Všetky prekážky v skateparku postavené za posledné dva roky sme stavali na vlastné náklady! V tomto roku sme podali žiadosť Karpatskej nadácii o poskytnutie takmer 6 000 € z jej grantovému programu Voľnočasové zóny na nové prekážky, dokončenie bazéna a úpravu okolia. Držte palce! Momentálna situácia je kritická, okrem prekážok a úpravy okolia je nutná najmä výmena starého zvetraného asfaltového povrchu za nový betónový. Pevne veríme, že v Spišskej Novej Vsi vyrastie skatepark na európskej úrovni!

Začali sme organizáciou lokálnych závodov ešte v čase, keď sme nemali skatepark. V dnešnej dobe spolupracujeme na organizácii Slovenského skateboardového pohára, organizovali sme Stereo/KZN skate series, pomáhali sme lokálom z celého Slovenska s vecnými cenami. Tohto roku sa chceme odkloniť od skateparkov, začať organizovať závody priamo na ulici a tešíme sa na nový ročník SSP, do ktorého dúfame, že pribudnú nové zastávky Skalica a Hlohovec.

Podporte naše aktivity a darujte nám Vaše 2 % z dane!

Bližšie informácie nájdete tu »

Ďakujeme!