Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

13. 10. 2011 16:54

Otvorenie nového multifunkčného ihriska

Od: Edita Sýkorová

Základná škola na Komenského ulici v Spišskej Novej Vsi má nové multifunkčné ihrisko. Do užívania žiakom a učiteľom bolo slávnostne odovzdané 13. októbra.


Otvorenie prebiehalo aj za účasti primátora mesta Jána Volného, regionálneho riaditeľa Slovenskej sporiteľne Štefana Šipoša a riaditeľa ZŠ Komenského Petra Kresťanka, ktorí slávnostne prestrihli pásku. Do užívania ho prvým športovým výkopom uviedol bývalý slovenský futbalista František Kunzo za asistencie zástupkyne primátora Ley Grečkovej. Potom už nasledoval prvý zápas medzi piatakmi a šiestakmi.

Ihrisko bolo vybudované na základe projektovej dokumentácie, ktorá sa skladala z troch častí: 1. spodná stavba, 2. výstavba plochy a 3. osadenie mantinelov a čiarovanie. Realizácia spodnej stavby začala už v novembri 2010 a ukončená bola v decembri. V rámci nej boli vykonané potrebné zemné práce, položenie drenáže a príprava podlažia. Celkové náklady predstavujú cca 30 tis. €, ktoré hradila škola z vlastného rozpočtu.

Vybudovať toto multifunkčné ihrisko sa podarilo aj vďaka finančnej podpore Nadácie Slovenskej sporiteľne, ktorá do jeho výstavby investovala 50 tis. €. Z týchto prostriedkov došlo v septembri 2011 k položeniu umelého trávnika, osadeniu mantinelov a príslušných ochranných sietí. Počas slávnostného príhovoru ocenil túto pomoc aj primátor J. Volný: „Vysoko oceňujeme pomoc Nadácie Slovenskej sporiteľne pri výstavbe tohto multifunkčného ihriska. Slúžiť bude nielen žiakom športových tried, ktoré pôsobia na tejto škole, ale aj širokej verejnosti na našom najväčšom sídlisku. Poskytnutý sponzorský príspevok je najväčší, aký sme doposiaľ dostali na výstavbu športovísk.“

Mesto Spišská Nová Ves investovalo do stavby tiež nemalé finančné prostriedky. V spolupráci so školou zabezpečilo dokončovacie práce v celkovej výške cca 10 tis. €. V rámci nich boli vykonané terénne úpravy okolia a materiálne dovybavenie ihriska.

Na škole sú okrem klasických tried aj športové triedy so zameraním na ľadový hokej. Dlhodobými cieľmi bolo zvýšenie záujmu detí, mládeže a dospelých o športovanie, skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v oblasti športu, a taktiež zlepšenie podmienok tréningového procesu v rámci tzv. letnej prípravy žiakov športových tried. K dosiahnutiu uvedených cieľov škola potrebovala zlepšiť priestorové vybavenie areálu vybudovaním multifunkčného ihriska. Jeho hracia plocha má rozlohu 800 m2, čo je dostatočný priestor pre väčšinu bežných športov rozvíjaných v slovenských podmienkach. Ihrisko je možné využiť na kolektívne športy, ako sú hokejbal, malý futbal, volejbal či hádzaná.

Ihrisko bude otvorené počas celého týždňa pre deti základných a materských škôl, ale i pre verejnosť. Záujemcovia si môžu ihrisko záväzne objednať v čase od 8.00 do 14.00 hod. na telefónnom čísle 053/42 99 191.