Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

14. 07. 2011 12:49

Domovským mestom Tatranských vlkov bude Spišská Nová Ves

Od nastávajúcej sezóny 2011/2012 sa domovským mestom hokejového klubu Tatranskí vlci, účastníka mládežníckej obdoby Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), stane Spišská Nová Ves. Na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom rozhodli mestskí poslanci v Spišskej Novej Vsi.

Na následnej tlačovej konferencii na mestskej radnici, primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný a obchodný riaditeľ klubu Tatranskí vlci Marcel Binek, podpísali Dohodu o spolupráci, ktorá zaradila metropolu Spiša na mapu jednej z najväčších mládežníckych líg na svete, ako jediné mesto v strednej a západnej Európe.

„Tešíme sa novému klubu na mape našej ligy, a veríme, že slovenské družstvo potrápi súperov v troch ďalších krajinách, v ktorých sa MHL hrá,“ povedal na tlačovej konferencii riaditeľ rozvoja MHL Sergej Jakovlev. Primátor mesta Ján Volný i obchodný riaditeľ klubu Marcel Binek vyjadrili presvedčenie, že Tatranskí vlci začnú pôsobenie v MHL úspešne a budú dobrým reprezentantom nielen regiónu, ale i celého Slovenska.

MHL za hlavný zmysel a ciele definuje propagáciu, rozvoj a kvalitatívny rast mládežníckeho hokeja. Hlavnou trofejou súťaže, ktorá bola zahájená 4. septembra 2009, je Pohár V. B. Charlamova. Súťaž MHL zvyšuje nielen kvalitu prípravy mladých hokejistov, zároveň ponúka hokejovým fanúšikom ďalšie hokejové zápasy na vysokej úrovni a svojou popularitou prispieva k ďalšiemu rozvoju ľadového hokeja medzi mládežou.