Dnes je 24.09.2024, meniny má Ľuboš, Ľubor
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

23. 04. 2020 09:14

Metalurgovia darovali Spišiakom stovky respirátorov


 

Vedenie spoločnosti Heneken zo Spišských Vlách v stredu 22. 4. 2020 odovzdalo primátorovi mesta Spišská Nová Ves Pavlovi Bečarikovi dar v podobe respirátorov pre tunajších zdravotníkov a pracovníkov s ohrozenými skupinami obyvateľov.

„Ako lokálny investor a zamestnávateľ, o to citlivejšie vnímame vývoj v regióne. Situácia v súvislosti s koronavírusom nám nie je ľahostajná a chceme prispieť k dobrej veci. Všetci sme touto krízou konfrontovaní, musíme si spoločne pomáhať,“ uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti Adrián Stolár a dodal: „350 kusov respirátorov FFP2 je určených pre tých, ktorí sú v prvej línii a potrebujú najviac ochranu a pociťujú akútny nedostatok.“ . Tiež pripomenul, že respirátory poskytli Spišskej Novej Vsi ako okresnému mestu, kde je najväčšia nemocnica v okrese a všetci obyvatelia spišského regiónu, ktorí potrebujú profesionálnu zdravotnú starostlivosť, smerujú sem.

Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik víta ďalší z výrazných činov pomoci obyvateľom okresu a mestu Spišská Nová Ves: „Všetky kroky počas týchto dní robíme v zmysle myšlienky, že Spišiaci držia spolu a skutočne sa nám to potvrdzuje. Som rád, že nielen dobrovoľníci prejavili spolupatričnosť so svojím okolím, ale aj podnikateľské subjekty, ktorých príkladom je aj spoločnosť Heneken. Som presvedčený, že respirátory budú významnou pomocou pri boji za zdravie našich občanov,“ dodáva primátor Spišskej Novej Vsi P. Bečarik. 
Našou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť klientov a pracovníkov sociálnych zariadení, teda nášho domova dôchodcov a Domu humanity Nádej (zariadenie pre bezdomovcov). Preto bude poskytnutá časť z týchto respirátorov pre zamestnancov týchto zariadení. Ďalšie respirátory poskytneme zdravotným ambulanciám na území mesta. Zároveň je potrebné zabrániť komunitnému šíreniu nákazy prioritne v rómskych osadách, čo má samozrejme dôsledok i na ostatné obyvateľstvo. Je preto potrebné naďalej dodržiavať všetky opatrenia spojené s regulovaným počtom nakupujúcich v obchodných prevádzkach ako i povinné dezinfikovanie rúk a používanie rukavíc.“

Spoločnosť HENEKEN, s. r. o., vznikla v roku 2007, pôsobí najmä na európskom trhu a portfólio tvoria komodity pre metalurgický priemysel. Neželezné kovy ako hliník, horčík, magnézium, zinok, olovo a predzliatiny na báze hliníka vo forme ingotov v objeme tisícky ton mesačne dodáva obchodným partnerom po celom svete.

Informácie:

Adrián Stolár, obchodný riaditeľ,+421 917 716 556, adrian.stolar@heneken.comwww.heneken.com 

Andrea Jančíková, vedúca kancelárie primátora mesta, Mestský úrad, Radničné námestie 7, 052 70, Spišská Nová Ves, t. č. 053/4176 613, e-mail: andrea.jancikova@mestosnv.sk