Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

18. 03. 2013 16:02

Stav komunikácií v meste

Od: Edita Sýkorová

Tohtoročná zima bola extrémna čo sa týka úhrnu snehových zrážok. Sprevádzali ju veľké výkyvy teplôt a daždivé dni. Tieto skutočnosti sa podpísali na stave miestnych i štátnych komunikácií. Mesto má v tomto roku na opravu výtlkov vyčlenených 100 tis. €. Uchádzať sa bude aj o vládnu pomoc.

Po zime sa na cestách v rámci celého Slovenska objavilo množstvo výtlkov. Problém s rozbitými komunikáciami máme aj v našom meste. „Mesto v tomto období prosí o zhovievavosť a zvýšenú opatrnosť všetkých vodičov, nakoľko momentálne riešenie situácie je síce možné, ale finančne náročné,“ uviedla v tejto súvislosti prednostka mestského úradu Ing. Jela Bednárová.

Pracovníci z oddelenia výstavby a dopravy mapujú poškodenie ciest (ukážka vo formáte PDF). Pri obhliadkach zistili, že v meste sú zničené tak miestne komunikácie, ako aj úseky v správe KSK. Najviac postihnutými v rámci vonkajšieho okruhu sú Slovenská, Fabiniho a Rázusova ulica. Z ostatných dôležitých komunikačných trás ide o ulice J. Matušku, Tr. 1. Mája, J. Wolkera, Hviezdoslavova, Gorazdova, Slobody, Hutnícka, Stojan.

S najnutnejšou opravou výtlkov studenou asfaltovou zmesou začalo mesto už na začiatku marca. Ide najmä o miestne komunikácie s hustejšou dopravou na vonkajšom okruhu mesta, príp. sídliskách. Po spustení výroby horúcej obalovej asfaltovej zmesi pri vhodných klimatických podmienkach bude pokračovať v opravách výtlkov.

Mesto má na tieto práce v rozpočte pre rok 2013 vyčlenenú sumu 100 tis. €. Uvažuje však o vyčlenení ďalších prostriedkov na kompletnú výmenu asfaltových kobercov na najhorších úsekoch miestnych komunikácií a o využití vládnej pomoci určenej na tento účel. V takom prípade uvažuje napr. nad ulicami Slovenská, Fabiniho, Rázusova a z ostatných dôležitých komunikačných trás ide o ulice J. Matušku, Tr. 1. Mája, J. Wolkera, Hviezdoslavova, Gorazdova, Slobody, Hutnícka, Stojan. O konkrétnom zozname však rozhodne v spolupráci s mestskými výbormi.