Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

17. 10. 2013 08:31

Svetový pohár IFSS, Vyšehradský pohár, Majstrovstvá Slovenska, III. ročník O pohár primátora mesta Spišská Nová Ves, Preteky psích záprahov na suchu

Spišská Nová Ves sa 26. a 27. októbra stane dejiskom Svetového pohára IFSS - pretekov psích záprahov na suchu. Na Slovensku sa na tejto úrovni uskutočnia po prvýkrát. Podujatie je zároveň súčasťou Vyšehradského pohára a Majstrovstiev Slovenska. Súťažiť sa bude aj O pohár primátora mesta Spišská Nová Ves.

Neoficiálne otvorenie pretekov spojené s ukážkami jednotlivých súťažných kategórií sa uskutoční už tento piatok 18. októbra 2013 o 16.00 hod. v priestore pred sochou kap. Jána Nálepku a Letnej ulice v Spišskej Novej Vsi.

Usporiadatelia IFSS, Slovenský zväz psích záprahov, Športový klub Arching a Mesto Spišská Nová Ves organizujú posledný októbrový víkend na spišskonovoveskom letisku súťaž psích záprahov, na ktorej sa stretnú pretekári s medzinárodným zastúpením. Návštevníci budú mať možnosť na jednom mieste vidieť množstvo čistokrvných severských a rôznych iných plemien.

Svoje sily si zmerajú registrovaní i neregistrovaní pretekári. Taktiež je vyhlásená kategória o najrýchlejší záprah.

Súťažiť sa bude na tratiach dlhých 5 km, 3,3 km a v detskej kategórii do 500 m. Vyhodnotená bude každá kategória, do ktorej sa pretekár prihlási. Pohár primátora mesta Spišská Nová Ves bude udelený záprahu s najrýchlejším dosiahnutým časom na 5-kilometrovej trati.

Prvé kolo súťažiacich bude štartovať v sobotu 26. októbra už o 7.30 hod. Predpokladané trvanie pretekov počas oboch dní je od 7.30 do 12.00 hod.

V sobotu sa zároveň o 16.00 hod. uskutoční slávnostné prijatie zástupcov jednotlivých krajín v obradnej sieni radnice primátorom mesta Jánom Volným.

Predpokladané záverečné vyhodnotenie sa uskutoční v nedeľu o 14.00 hod.

Časový harmonogram sa však ešte môže zmeniť podľa počasia a konečného počtu pretekárov.

Mesto Spišská Nová Ves dôrazne upozorňuje majiteľov psov na zákaz ich voľného pohybu v areáli pretekov a taktiež dodržiavanie trojmetrovej vzdialenosti od tratí.

V prípade väčšieho počtu návštevníkov budú parkovanie v blízkosti pretekov riadiť príslušníci PZ SR a mestskej polície. Usporiadatelia preto žiadajú o dodržiavanie ich pokynov.

Zároveň upozorňujú na zákaz státia motorových vozidiel na cestnej komunikácii na Leteckej ulici počas oboch dní.

 

Príďte aj vy zažiť neopakovateľnú atmosféru zaujímavých pretekov. Všetci sú srdečne vítaní.

 

Informácie:

Michal Kuvik, Slovenský zväz psích pretekov, t. č. +421 903 904 948

Andrea Jančíková, Mesto Spišská Nová Ves, t. č. +421 907 944 284, andrea.jancikova@mestosnv.sk