Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

19. 06. 2013 13:11

Otvorenie sezóny v letnom kúpalisku

Od: Edita Sýkorová

Spišskonovoveské letné kúpalisko 15. júna oficiálne otvorilo svoje brány pre verejnosť. Tento rok termín otvorenia posunulo nepriaznivé počasie a rekonštrukcia neplaveckých bazénov.

Počas tejto sezóny je pre návštevníkov pripravených niekoľko atraktívnych noviniek pre deti, ale aj dospelých. „Mali by tu prebiehať rôzne cvičenia, ako aqua zumbing, diskotéky pre deti, vodné futbalové ihrisko. Chceme, aby sa tu rodičia s deťmi aj zabávali,“ informoval v tejto súvislosti riaditeľ STEZ Ján Magdoško.

Okrem spomínaných noviniek budú pre záujemcov pripravené aj ďalšie animačné služby, hry pre deti, klubové tance či minidiskotéky. Po rekonštrukcii veľkého bazéna pred troma rokmi prišli na rad aj tie neplavecké. Stavebné práce sa začali realizovať už v apríli aj vďaka finančnej podpore mesta. Kúpanie si teda budú môcť návštevníci užiť v zrekonštruovaných neplaveckých bazénoch, v ktorých sa zvýši čistota a hygiena vody. „Položená bola nová dlažba. Verím, že na budúci rok budeme pokračovať. Prívodné potrubie zo strojovne sa kompletne prerobilo. Prietok vody a jednotlivé trysky pôjdu zo stredu bazéna. Voda bude teda kvalitnejšia a bude v nej lepšia cirkulácia. Čo sa týka teploty vody, zákon nám neumožňuje ohrievať viac ako na 28 stupňov,“ vymenoval J. Magdoško.

Poslanci na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva konanom 24. apríla schválili prenesenie finančných prostriedkov vo výške 20 tis. € z Rezervného fondu. „Spolu sme na rekonštrukciu vynaložili tridsaťtisíc eur,“ dodal J. Magdoško.

Aj napriek vynaloženým finančným prostriedkom ostáva vstupné na letné kúpalisko tento rok nezmenené. Dospelí teda za vstup zaplatia 2,50 € a deti od 3 do 15 rokov, osoby staršie ako 62 rokov a držitelia ZŤP-S 1,80 €. Tento rok platí opäť tzv. dvojponuka. Návštevníci predložením vstupenky z kúpaliska v pokladni ZOO majú zľavu 10 % zo vstupného. Ponuka platí aj opačne.

Okrem spomínaných noviniek bude v ponuke aj pobytový balíček Rodinný pobyt plný zážitkov určený pre rodiny s deťmi. Záujemcom ponúkne okrem zvýhodneného ubytovania s raňajkami a jednou večerou voľný vstup na kúpalisko, krytú plaváreň a masáž. Súčasťou balíčka je aj vstup pre celú rodinu do ZOO a pavilónu Aquaterra, kde deti dostanú malý suvenír, ďalej do lanového parku Monkeyland a výstup na vežu kostola Nanebovzatia Panny Márie v centre mesta. Cena tohto balíčka pre 3-člennú rodinu je 129 € a pre 4-člennú rodinu 169 €.