Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

12. 06. 2013 18:40

Naše Mesto

Od: Edita Sýkorová

14. a 15. júna bude v Spišskej Novej Vsi už po tretíkrát prebiehať najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku s názvom Naše mesto.

Nadácia Pontis tento rok akciu organizuje v 11-tich slovenských mestách, a to v Bratislave, Galante, Seredi, Šali, Žiline, Partizánskom, Košiciach, Liptovskom Hrádku, Trnave, Poprade, v Spišskej Novej Vsi a v 7-mich obciach. Počas dvoch dní tak množstvo dobrovoľníkov pomôže zlepšiť a skrášliť okolie, v ktorom žijú.

Tento rok sa k nim pridá 43 zamestnancov Mesta Sp. Nová Ves a 2 zástupcovia Mestského kultúrneho centra. Najväčšia skupina bude renovovať most na Gorkého ulici. Ďalšia v blízkosti najnovšieho lanového parku Monkeyland v Madaras parku pripraví priestor pre inštaláciu kondičnej dráhy. Pozostávať bude z 3 prvkov, a to pohyblivej kladiny, ručnej preliezky a kladiny. Skupina zamestnancov bude maľovať priestory Domu humanity Nádej. Pripojí sa k nim dokonca aj jeden klient. Týchto aktivít sa zúčastní aj primátor mesta so zástupkyňou a prednostkou mestského úradu.

Deväť dobrovoľníkov sa zúčastní aktivity „Skrášlime si ZOO v Spišskej Novej Vsi“. Pridajú sa k nim aj zamestnanci firmy Embraco Slovakia, s. r. o. Okrem toho zoologická záhrada vyzvala všetky základné školy, aby deti nakreslili zvieratká. Zo všetkých kresieb vyberú tie najkrajšie, ktoré dieťa spolu s dobrovoľníkom namaľuje na plot v ZOO.

Základnej škole na Hutníckej ulici vymaľujú oplotenie.

Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR 14. júna organizuje celoslovenskú verejnú zbierku „Deň belasého motýľa – Deň ľudí so svalovou dystrofiou“, ktorá bude spojená s osvetou o tomto ochorení. Na jeden deň sa dobrovoľníci stanú členom jej tímu, ktorí pomôžu pri realizácii zbierky.

Ďalšia skupinka ľudí pomôže Materskému centru Dietka skrášliť jeho okolie výsadbou kvetín a umeleckou maľbou na opornom múre. Centrum 14. júna organizuje Dietkovský bazárik, na ktorom si deti vymieňajú hračky, ktoré už nepotrebujú. Popoludnie s nimi strávia dvaja dobrovoľníci organizovaním hier a súťaží.

Pomáhať budú aj Združeniu na pomoc ľudí s mentálnym postihnutím s úpravou priestoru altánku na položenie pozemkovej dlažby. Okrem toho ďalší budú spoločne s jej klientmi tvoriť rôzne výrobky a pôjdu na výlet do okolia. Týmito spoločnými aktivitami pomôžu organizácii priblížiť sa k cieľu začleniť ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti.

Bližšie informácie nájdete na www.nasemesto.sk.