Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

21. 10. 2014 11:13

V Spišskej Novej Vsi pribudnú ďalšie nové autobusy

Od: Edita Gondová

Do vozového parku mestskej hromadnej dopravy v našom meste pribudnú ďalšie dva nové autobusy. Do prevádzky budú uvedené 22. októbra o 9.00 hod. na autobusovej stanici.

Nové autobusy majú dĺžku 12 metrov, sú nízkopodlažné značky SOR, z ktorých niekoľko kusov už jazdí po Spišskej Novej Vsi a v Smižanoch. „V priebehu šiestich rokov bolo vymenených spolu 15 autobusov, čo predstavuje takmer 80 percent vozového parku a všetko sú to nízkopodlažné vozidlá. Pevne verím, že v nasledujúcich dvoch rokoch sa nám podarí obnoviť celý vozový park,“ informoval v tejto súvislosti predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti eurobus, a. s., Ing. Ľubomír Gerši.

V priebehu posledných rokov sa vozový park mestskej hromadnej dopravy v našom meste výrazne omladil, čo výraznou mierou prispelo k zvýšeniu kvality, bezpečnosti, spoľahlivosti a ekológie dopravného procesu. „Priemerný vek vozového parku mestskej hromadnej dopravy v Spišskej Novej Vsi je v súčasnosti 8 rokov. Ak by nedošlo k jeho radikálnej obnove, bolo by to až 24 rokov,“ zdôraznil primátor mesta PhDr. Ján Volný, PhD.