Dnes je 26.04.2024, meniny má Jaroslava
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

23. 04. 2019 11:23

Doma v EÚ - Európska roadshow

Od: ZASTÚPENIE EURÓPSKEJ KOMISIE NA SLOVENSKU


Tento rok oslávi Slovensko 15. výročie svojho vstupu do Európskej únie. Pri tejto príležitosti pre vás Zastúpenie Európskej komisie spolu s partnermi pripravilo podujatie Doma v EÚ, ktoré sa uskutoční vo vybraných mestách po celom Slovensku. Môžete sa tešiť na skvelú atmosféru a atraktívny kultúrny program pre všetky vekové kategórie.

Mesto, ktoré navštívime dňa 14. mája 2019 je Spišská Nová Ves. Na Radničnom námestí, pred budovou Reduty, vystúpi v rámci podujatia Doma v EÚ skupina Electric Flash, ale to nie je všetko. Na hlavnom pódiu sa taktiež vystriedajú miestne umelecké súbory zo ZUŠ Spišská Nová Ves a miestny Klub dôchodcov Lipa. V rámci sprievodného programu si môžete overiť svoje vedomosti o Európskej únii v kvízoch, zmerať si sily v súťažiach a zapojiť sa do kreatívnych aktivít súvisiacich s EÚ a Európskym kultúrnym dedičstvom.

V stánku Zastúpenia Európskej komisie sa 14. mája 2019 dozviete všetko o členských krajinách Európskej únie i o príležitostiach, ktoré vám EÚ ponúka. Nebudú chýbať ani informácie o dobrovoľníctve a Európskom zbore solidarity, ale aj o ďalších možnostiach, ktoré nielen vysokoškolákom ponúka program ERASMUS+.

Celodenný program vyvrcholí spoločnou diskusiou s vedúcim Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Ladislavom Mikom a s primátorom mesta Spišská Nová Ves, Pavlom Bečarikom. Samozrejme bude priestor aj pre otázky verejnosti.

Organizátorom podujatia Doma v EÚ v Bratislave je Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. Partnermi podujatia sú Európsky parlament - Informačná kancelária na Slovensku a mesto Spišská Nová Ves.

Zdroj: ZASTÚPENIE EURÓPSKEJ KOMISIE NA SLOVENSKU

https://europa.eu/euandme/frontpage_sk 

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_sk

https://ec.europa.eu/slovakia/home_sk